عضو هیات علمی دانشگاه بوعلی با بیان اینکه جنبش دانشجویی باید مراقب باشد دچار بحران هویت نشود گفت: این جنبش ضمن تاکید بر خودآگاهی نسبت به جایگاه اجتماعی خود باید به عنوان جنبش اصلاحی و مبتنی بر آرمان، عقلانیت و رویکرد ضد استعماری پیش رود.
رضا سلیمانی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در همدان ضمن گرامیداشت سالروز ۱۶ اذر که منجر به شهادت سه دانشجو در سال ۱۳۳۲ شد با تاکید بر اینکه ما باید به خاستگاه دانشجو برگردیم اظهار کرد: باید شرایط واقعه تاریخی ۱۶ آذر را دوباره مطالعه کنیم تا بتوانیم بهتر تبیین و روشنگری داشته باشیم.
وی افزود: واقعه ۱۶ آذر به لحاظ هویتی و تشکیلاتی پاسخی به حضور و دخالت بیگانگان در کشور بود و اگر بخواهیم خاستگاه واقعی و تاریخی ۱۶ آذر را رصد کنیم مبتنی بر هویت ضد استعماری و ضد بیگانه است.
عضو هیات علمی دانشگاه بوعلی با تاکید بر اینکه جنبش دانشجویی صرفا جنبش ضد استعماری نیست بلکه ضد استبدادی نیز هست افزود: تشکلهای دانشجویی در تحولات منتهی به پیروزی انقلاب اسلامی فضای دانشگاه را هدایت کردند و کمک کردند به اینکه جریان مردمی انقلابی علیه حکومت پهلوی دوم ورود کند.
وی با بیان اینکه جنبش دانشجویی یک بعد ضد استبدادی در داخل و یک بعد ضد استعماری در خارج دارد گفت: این جریان باید به این نکته توجه داشته باشد ماهیت آمریکا همان آمریکاست و دشمنی آن علیه ایران از قبل بوده و همچنان نیز هست.
سلیمانی گفت: در هر مقطعی آمریکاییها ماهیت مداخلهگری خود را به انحای مختلف نشان دادند پس جنبش دانشجویی نیز باید همواره ماهیت ضد استکباری خود را حفظ کند.
وی خاطرنشان کرد: جنبش دانشجویی از ابتدا در ایران بر مبنای رویکرد ضد استبدادی و ضد استکباری حرکت کرده و با عدم شفافیت و فساد اخلاقی و اقتصادی مشکل داشته است.
عضو هیات علمی دانشگاه بوعلی با بیان اینکه جنبش دانشجویی باید مراقب باشد دچار بحران هویت نشود گفت: این جنبش ضمن رعایت موضع بیطرفی و تاکید بر خودآگاهی نسبت به جایگاه اجتماعی خود باید به عنوان جنبش اصلاحی و برنامهدار، پیش رود و به همگان القا کند مبتنی بر آرمانها و عقلانیت است تا همه آن را بپذیرند.
وی خاطرنشان کرد: برخی تصور میکنند جنبش دانشجویی باید به عنوان اپوزیسیون نظام قلمداد شود در حالی که در هیچ جای دنیا جنبش دانشجویی نقش اپوزیسیون را بازی نمیکند بلکه برنامه برای اصلاح مدیریت کشور ارائه میدهد.
سلیمانی با بیان اینکه سیستم حاکمیت هم باید این جنبش را بشناسد و مطالبات آنها را جدی بگیرد افزود: باید مراقب باشیم سقف آرمانهای این جنبش کوتاه نشود.
وی بیان کرد: نکته جالب اینکه آمریکا یا نیروهای مداخله گر خارجی که خودشان یک روزی در برابر این جنبشها در حمایت از شاه صفآرایی کردند و ما در این راه شهید دادایم، حالا دلسوز جنبش دانشجویی شدهاند!.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه جنبش دانشجویی باید حافظه تاریخی خود را قویتر کند تا بداند هیچ وقت آمریکاییها و غربیها موافق آرمانهای ایران معاصر نبودند تصریح کرد: جنبش دانشجویی باید تکلیف خود را با مفاهیم عدالت، امنیت و آزادی مشخص کند و اولویتبندی درست برای کشور تعریف کند.
وی با بیان اینکه جنبش دانشجویی باید مراقب باشد تبدیل به پتانسیل پیگیری اهداف خارجیها و استکبار نشود تاکید کرد: این جنبش هر رسالتی که برای خود تعریف میکند باید در چارچوب علم، پیشرفت، تعالی و ترقی باشد و این گفتمان باید نهادینه شود.
سلیمانی در خصوص نقش تشکلهای دانشجویی نیز گفت: این تشکلها که در ایام کرونا دچار یک نوع نابسامانی شده بودند، بعد از بازگشایی برخی دچار بحران هویت شدند و برخی باید دوباره بازتعریف شوند بنابراین باید دغدغههای دانشگاه، جامعه و کشور را خوب شناسایی و برنامههای جدیدی را برای پیشرفت و تعالی کشور تعریف کنند.
پایان پیام/۸۹۰۰۳/